Budajenő Község Önkormányzata a

Pro Budajenő Egyesület szakmai felügyelete és bonyolítása mellett fotópályázatot ír ki

Budajenő II. fotópályázata 2016 -2017

1.)       A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

 

2.)       Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat,

        képpár nem adható be.

 

3.)       A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a foto.budajeno@gmail.com címre, sRGB színmódban.

 

4.)       A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala fix 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet.

        (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.)

        A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a kiíró rendező nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.

 

5.)       A képek fájlneve: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg

        (pl. A1_Tóth_Péter_Darvak_a_vetésen.jpg, B3_Kiss_János_Szeretteim.jpg, stb.).

         

6.)       A beérkezett és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját a kiíró rendező feltünteti a https://www.facebook.com/foto.budajeno és/vagy a http://www.budajeno.hu oldalon.

 

7.)       A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel.

        Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és   kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez      fűződő jogait. Amennyiben a beadott        fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy        egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles   a Pro Budajenő Egyesületet jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

 

8.)       Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Pro Budajenő Egyesület a pályázónak.

 

9.)       A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében mind   elektronikus mind nyomtatott pl. katalógus formában,  térítés nélkül felhasználhatja a

        szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga később elérhető lesz a https://www.facebook.com/foto.budajeno és/vagy a http://www.budajeno.hu oldalakon.

        A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a Pro Budajenő Egyesület csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

 

10.)   A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.

 

11.)   A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

 

12.)   A pályázati képek mellé nevezési lapot kell mellékelni, melynek mintája letölthető innen.

 

13.)   Kategóriák

 

A      Kötetlen (színes vagy monokróm)

 

B       Budajenő (színes vagy monokróm)

A képek a fotóművészet eszközeivel fejezzék ki Budajenőhöz való kötődésüket. Budajenő kategóriába beletartozik Budajenő és testvérvárosai (Gaildorf és Gyergyóditró). A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a „Budajenő” kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a települések gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a budajenőiek, gaildorfiak, ditróiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a települést övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Budajenőt, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Budajenőről elszármazott vagy itt élő híres embereket, vagy budajenőiek a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Budajenőt. A Pro Budajenő Egyesület több vezetett fotótúrát is tart a közeljövőben, illetve a település egyéb rendezvényei is kínálnak fotózási alkalmakat. A pályázni kívánók a FaceBook/ Fotópályázat Budajenő oldalon vagy Budajenő honlapján tájékozódhatnak ezekről, ahol a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak.

14.)   Zsűritagok

 

1)          Baán Katalin Ceglédi Fotóklub, E-MAFOSZ/b

2)          Hipságh Gyöngyi Soproni Fotóklub, AFIAP, A-MAFOSZ/b

3)          Liziczai Miklós Győri Fotóklub, A-MAFOSZ

 

15.)   Nevezési díj

        A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 1.500.- Ft vagy 5 EURO. A nevezési díj a Pro Budajenő Egyesület K&H Bank Zrt. HU95 1040 3208 5052 6774 5369 1008 számú   bankszámlaszámára utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Fotópályázat 2016-2017” megjegyzés.)

 

16.)   Díjazás

 

        Kötetlen kategória: I.–III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom

 

        Budajenő kategória:  I. hely 30 ezer forintos vásárlási utalvány  

                                         II. hely 15 ezer forintos vásárlási utalvány  

                                        III. hely 10 ezer forintos vásárlási utalvány  

                                        Kiemelt képek: könyvjutalom  

 

17.)   Határidők

 

·         Beküldési határidő:                                2017. május   3.

·         Zsűrizés határideje:                                2017. május 17.

·         Értesítés az eredményről:                       2017. május 22.

·         Díjazott képek nagy méretben küldése: 2017. május 26.

·         Kiállítás megnyitó és díjátadás:             2017. június 24.